Mrekullia e Allahut xh.sh. - Hafizi 5 vjeqar Sherefuddin El

Nuk e di se sa keni ndëgju, se ne Tanzani jeton një fëmij me emrin Sherefuddin El Halifa, ai tash i ka 5 ( pesë ) vjetë dhe është Hafiz.

Sherefuddin lindi në Tanzani ai filloi të flasë në muajin e 4 ( katërt )të jetës së tij, është lindur në një familje kristiane, qka do të thot se në Tanzani flitet gjuha suaheliane e cila dominon në provincen Ursa të Tanzanisë, dhe nuk ka te bejë asgjë me gjuhën arabe.
Sherifi nuk mëson nga askush… pra lexojeni se çfar mund të bej Allahu xh.sh.

Sherifi i vogël i di të gjitha kaptinat Kur’an-nore, gjegjësisht ai sheh në ëndër disa njerz me rroba të bardha të cilët vijn tek ai, dhe e marrin me vete me çrast shkojn të ulen nën hijen e një peme të madhe ku ia mësojn përmendësh kaptinat Kur’an-nore. Kur zgjohet nga gjumi Sherifi i përsërit ato kaptina para njerëzve duke mos i harruar bile asnjë fjalë. Pos gjithë asaj që dinë shumë kaptina Kur’an-nore, ai din edhe shumë lutje të cilat i përsërit me frigrespekt të madhë, koncentrim, edhe pse lutjet e tij zgjasin shumë kohë pa ndërprer dhe fare nuk belbzon.
Do ti shkruaj disa lutje qe i bën Sherefuddini:
po citoj:

  • O ZOT MOS LE MËKAT PA E FALUR E AS TË SËMUR PA E SHËRUAR ATË,
  • O ZOT, NDIHMO MUXHAHEDINËT NË ÇDO VEND,
  • O ZOT, NDIHMONA KUNDËR VETËS,
  • O ZOTI YNË, TI JE PAQA DHE PREJ TEJE BURON PAQJA DHE TI QË JE I MADHËRUAR DHE I NDERUAR,
  • TI JE MBROJTËS I YNI, NA NDIHMO KUNDËR POPULLIT JOBESIMTAR,
  • O ZOTI YNË, PRANO NAMAZIN TONË, AGJËRIMIN TONË, PËRKULJEN, PËRMBYSJEN, ULJEN TONË …

Pra këto janë vetëm disa nga lutjet e Sherifuddinit.
Prindërit e tij gjithashtu e kanë pranu fenë Islame, atëher kur e panë - Mrekullit e Allahut, e cila është vrejtur përmes fjalëve të birit të tyre, kur kishte vetë katër muaj jetë.
Sherifi është një fëmij i rëndomt i cili jeton jetë normale si çdo fëmij, ai argëtohet dhe qeshet me sinqeritetin që buron nga fëmiu. Mirpo, kur të kërkohet nga ai të citoj Kur’anin atëher shëndërrohet në personalitetin tjetër. Sëpari në fytyrën e tij të këndshme ndryshohen vijat, duke iu nënshtruar qetësisë shpirtrore dhe frigërespekt ndaj Allahut xh.sh.
Sherefudinin e vogël e kanë takuar në delegacionin e shtetit të vet në Nxhamenije - kryeqyteti i Çadit, me çrast kishte ardhur të falë namazin e Xhumasë në muajin muharrem. Mrekullia fëmijë, me anëtarët e shtetit të vetë është pritur në cilësi të udhëheqësve të delegacioneve musliman, të cilët ishin tubuar aty në një numër të madhë të shteteve të Afrikës.

mund te bindeni vete ketu ne youtube >>>>>

ju lutem te perdorni sa me mire dhe paster gjuhe shqipe. ne shkrimin tuaj ka shume fjale qe jane te pakuptushme ne shqip.
moderatorja.

tiu tregoj une nje shembull?nje deshmitare e jehovait pa burrin e saj me dy vajzat te perplaseshin para makines por ajo ulet ne gjunje ne mesz te rruges dhe ben nje lutje me gjithe forcen e zemres atehere burri me dy vajzat te tre te shpetuar me gervishje te lehta.e si ju duket e mrekullueshme e?:smiley: