Ndarja

Si të organzoni ndarjen nga partneri

1. Zhdukja e qetë

Mënyrë më e zakonshme e ndërprerjes
s lidhjes është ajo e ngadalshme,
e qetë duke u larguar gradualisht dhe duke shpresuar
se partneri do t’ju harroj apo do ta gjej dikë tjetër.
Si arsyetim gjeni se jeni shumë të zënë me punë,
smundeni të dilni etj. Kështu bëni gjithçka që me
partnerin tuaj ta mbani distancën.
Nuk lajmëroheni në telefon, e ndërroni numrin etj.
Duhet të kihet parasysh se kjo metodë
funksionon vetëm te lidhjet e shkurta,
që kanë zgjatur vetëm 2-3 muaj.

2. Ndarja sy më sy

Shumë psikologë pajtohen se mënyra
më e mirë e ndarjes është kur të ulet çifti sy më sy
dhe qetë, por me vendosmëri i sqarohet partnerit
se asgjë personale kudër nuk keni, mirëpo problemi
është se lidhja nuk funksionon. Lamtumirë,
dhe mos lini ura prapa vetes. Kjo është mënyra
më e mirë për ta liruar edhe partnerin.

3. Gënjeshtrat

Është zgjidhje e vështirë, por ndonjëherë
gënjeshtra është më e mirë se realiteti i hidhur.
P.sh është më mirë të shpikni
diçka dhe të thuani se:
" kam gjetur dike tjetër dhe dua të jem me të"
se ta thuani të verëtetën e hidhur të llojit:"
më me dëshirë do të fleja në shtallë se sa të hy
sërish me ty në shtratë". Nëse përcaktoheni të
zgjedhni gënjeshtrën që është e lehtë dhe për të
cilën edhe partneri do të kuptoj se nuk është arsye
e vërtetë, duhet të jeni të vendosur. P.sh: “nuk jam
i gatshëm të obligohem”, apo “dua të përcaktohem
për karierë në punë”. Shumë vështirë e ka partneri
që të mos i pranoj këto arsyetime.

4. Ndarrja rreth e rrotull

Shpesh ndodh te shumë çifte që ndarrja
të zgjasë më gjatë se vet lidhja në dashuri.
Edhepse njëri nga partnerët nuk e do më tjetrin,
gjen arsye të stilit, “nuk dua ta lëndoj”.
Thjesht i frikohet ndjenjës së fajësisë dhe
me këtë mendon se bënë punë të madhe duke
vazhduar që ta mbaj lidhjen të paralizuar.
Në të shumtën e rasteve kjo është ndarje më
e dobët e mundshme, dhe një gjë të këtillë
vërtet nuk e merriton njeriu me të cilin i ke
ndarë madje së paku edhe një muaj të vetëm
të jetës sate. Shumë më tepër ka për ta çmuar
vendosmërinë tënde atëherë kur të kthjellët dhe
kupton se vërtet vërtet ka mbetur shumë pak në
atë lidhje, se sa një ditë papritmas të vetëdijësohet
se pikërisht ju jeni personi që ia keni shkatërruar jetën
ngase e keni mbajtur lidhjen të paralizuar vetëm duke aktruar!
Ndoshta ju kujtohen filmat brazilian apo seritë tjera të
dobëta ku partnerët ndahen 17 herë brenda
vetëm një muaji, dhe në fund lidhja
përfundon me armiqësi të ndërsjellë!

5. Ndarja agresive - shpërlarja!

Këtë mënyrë të ndarrjes zakonisht
e zgjedhin personat jo të sinqertë dhe
me natyrë frikacaku. Unë këtë e quaj
edhe ndarja e qyqes! Ja si ndodh një ndarje e tillë tipike:
Vazhdimisht kritikon partnerin, ia hedhë fajësinë,
i cakton kërkesa të pamundshme,
është vetjak dhe posesiv, mashtron prapa
shpinde dhe vazhdimisht e ndërron sjelljen e vet!
Të gjitha këto ndodhin ngase partneri që e dëshiron
ndarrjen nuk ka siguri ne vete se a është i
qëlluar vendimi për këtë gjë!

6. Ndarja në vende publike!

Asnjëherë nuk guxoni që ndarrjen
ta ndërmerrni para njerëzve tjerë të pranishëm.
Çkado që ju ka ndodhur, pa marrë parasysh si ndiheni,
mos u ndani para njerëzve tjerë. Kjo mund të shkaktojë
shumë plagë te partneri i juaj, mund të ndikoj që ta humb
vetbesimin dhe të vdes emocionalisht! Le të jetë vendi i qetë,
ju të dy dhe assesi kafeteria, lokalet ku janë
të pranishëm të tjerët etj. Atëherë partneri nuk
do të jetë në gjendje edhe të bisedoj lirshëm me
ju edhe të përkujdeset për emocionet e veta në
atë çast.
Edhepse shumë lidhje fillojnë në vende publike si
punë, kafeteri, stadionë, kinema, këto nuk janë
vende të mira për ndarrje.

7. Mundohuni t’ia shpëtoni fytyrën partnerit

Me këtë dua të them se edhepse nuk
gjeni më asgjë që do t’ju mbante në lidhje
me partnerin, mundohuni që së paku pjesën
tuaj të fajit ta merrni përsipër. Është shumë
lehtë të lëndohet dikush që vërtet ju do apo ju ka dashur.
Pa e marrë parasyshë arsyen pse dëshironi të ndaheni,
duhet të keni rrespekt si ndaj një krijese njerëzore
të përbërë nga emocionet, dëshirat, ëndërrat etj.
Pikërisht sikurse edhe ju. Mos u bëni pra egoist,
nëse tashmë keni vendosur për diçka të tillë.

Çka pas ndarrjes

Periudha pas ndarrjes është mjaftë e komplikuar.
Menjëherë fillon të ndihet e zbrazët egoja.
Ndihet një llojë melankolie, kujthen çastet e mira.
Ndihet edhe ndjenja e fajësisë, ndjenja e dështimit!
Secili partner e ndjen këtë. Gjithçka është ndërprerë,
s’ka më thirrje telefonike, s’të mundon më askush
apo e ke liruar dike që s’ka dashur më të jetë me ty.
Është shumë me rëndësi që në muajin e pare
të përmbaheni nga marrëzirat, së paku derisa
të qetësohen gjërat. Ja çka nuk do të duhej të bëni:

• Mos u jep kur ta takosh. Nëse të dhemb
dhe të qahet, mos e bëjë para partnerit.
Mos ia nxij jetën me gjëra të tilla partnerit dhe të tjerëve. Qaj kur je vetëm.
• Mos rri vetëm në kujtime, mos!
Mundohu të argëtohesh deri në maksimum.
• Mos e luaj rolin e psikopatin dhe
të sjellësh vendim që të mos ia len vendin vend!
• Mos e lut asnjëherë që të t’kthehet.
Mund të ndodh që të kthehet po nuk kjo
asgjë nuk do të ndryshoj në lidhjen tuaj!
• Është dobësi tejet e madhe njerëzore
që në shenjë hakmarrjeje t’ia kthesh gjërat që t’i ka
dhuruar gjatë lidhjes apo t’i kërkosh gjërat që ia ke dhuruar!
Ja një ide, nëse bash nuk të duhen pas një kohe,
mund t’i falësh dikuj tjetër apo dhe t’i shet?
Është shumë më e ndershme.
• Mendo çastet e mira por asnjëherë mos
jeto në të kaluarën duke ia përsëritur vetes
se keni mundur të jeni çift i mrekullueshëm.
Nëse keni qenë çift i mrekullueshëm kjo nuk do të
thotë që edhe keni mundur të mbeteni të tillë.
Gjithçka e ka kohën e vetë. Është shumë vështirë,
po aq sa mundeni përqëndrohuni në ardhmëri.
• Nëse je ndarë nga partneri, dhe tash ndihesh i/e lënduar,
i/e braktisur, mos gabo të kontaktosh me shoqen/shokun
e ish partnerit apo në raste ekstreme motrën/vëllaun e tij (saj)!
Kjo vërtet tregon dobësinë e shpirtit të një njeriu që
tash është në gjendje të hakmirret nga urrejtja.
Në fund gjithçka do të kuptohet dhe asgjë nuk
do të arrihet me këtë. Me ketë vriten edhe ato
çaste të bukura në kujtesën e partnerit!
Kjo është dobësi që as vetes nuk do të mund t’ia fal njeriu.
• Fol edhe më tej me simpati për partnerin.
Nëse jo së paku fol natyrshëm për të me të tjerët.

Mos perhap gënjeshtra dhe shpifje. Edhe kjo
është marrëzi që nuk falet ngase sidoqoftë,
ish partneri ytë mbetet ende pjesë e jetës sate.
• Mos iu hedh në përqafim dikuj tjetër me
shpresë se do të zëvendësoj atë që të mungon.
Shpesh këto lidhje përfundojnë tmerrësisht keq.

Prit, vështro, buzëqeshu. Patjetër do të del dikush
që do ta kthejë buzëqeshjen.
• Dilni në shëti me shokë apo shoqe në shëti miqësore.
Mos i lodhni me problemin tuaj. Mos u arsyetonis e e
keni patur mirë së bashku por se dini se çka ka ndodhur.
Vetëm thuani dhe mendoni se kjo është gjëja më e mirë
momentalisht për ju. Kushedi pse është mirë.
• Qërasni çdo ditë veten me nga një çokoladë.
Mund ta ndërroni pak pamjen tuaj të flokëve,
veshjes po jo të ndërmerrni ndryshime drastike.
• Mundohuni që në zemrën tuaj të mbeteni miq
të vërtet me ish partnerin. Bisedoni vetëm me
miqtë më të ngushtë që vërtet ju kuptojnë.
• Nëse mundeni qani mirë kur të mbeteni vetëm.
Kjo vërtet ndihmonë. Pra mbani mend,
vetëm kur të mbeteni vetëm.

 1. Së paku 15 njerëz në botë ju
  duan në njëfarë mënyrë.
 2. Pa ty, dikush ndoshta nuk
  do të mund të jetoj.
 3. Çdo natë dikush mendon
  në ty para se të flej.
 4. Dikush për të cilin/ën as
  që din që ekziston të dashuron.
 5. Kur mendon se ke bërë kabim
  të madhë, së paku diçka e mirë del nga ai gabim
 6. Së paku pesë njerëz në botë të
  duan aq shumë sa që do të jenë në gjendje të vdesin për ty.
 7. Arsyeja e vetme që dikush
  do të të urrente është vetëm e
  vetëm se ai dikush dëshiron të bëhet sikur ti
 8. Buzëqeshjet tua mund
  t’i sjellin lumturi shumë njerëzve tjerë.
 9. Për dike ti je gjithçka në botë.
 10. Je i/e veçantëë dhe një.
  Kurrë më nuk do të ekzistoj dikush tjetër si ti! "

faleminderit labja. un per veten time pajtohem. me opsionin 2

po dhe un me piken 2 jam dakort…kurse nga kto posht

• Mos u jep kur ta takosh. Nëse të dhemb
dhe të qahet, mos e bëjë para partnerit.
Mos ia nxij jetën me gjëra të tilla partnerit dhe të tjerëve. Qaj kur je vetëm.
• Mos rri vetëm në kujtime, mos!
Mundohu të argëtohesh deri në maksimum.
• Mos e luaj rolin e psikopatin dhe
të sjellësh vendim që të mos ia len vendin vend!
• Mos e lut asnjëherë që të t’kthehet.
Mund të ndodh që të kthehet po nuk kjo
asgjë nuk do të ndryshoj në lidhjen tuaj!
• Është dobësi tejet e madhe njerëzore
që në shenjë hakmarrjeje t’ia kthesh gjërat që t’i ka
dhuruar gjatë lidhjes apo t’i kërkosh gjërat që ia ke dhuruar!
Ja një ide, nëse bash nuk të duhen pas një kohe,
mund t’i falësh dikuj tjetër apo dhe t’i shet?
Është shumë më e ndershme.
• Mendo çastet e mira por asnjëherë mos
jeto në të kaluarën duke ia përsëritur vetes
se keni mundur të jeni çift i mrekullueshëm.
Nëse keni qenë çift i mrekullueshëm kjo nuk do të
thotë që edhe keni mundur të mbeteni të tillë.
Gjithçka e ka kohën e vetë. Është shumë vështirë,
po aq sa mundeni përqëndrohuni në ardhmëri.
• Nëse je ndarë nga partneri, dhe tash ndihesh i/e lënduar,
i/e braktisur, mos gabo të kontaktosh me shoqen/shokun
e ish partnerit apo në raste ekstreme motrën/vëllaun e tij (saj)!
Kjo vërtet tregon dobësinë e shpirtit të një njeriu që
tash është në gjendje të hakmirret nga urrejtja.
Në fund gjithçka do të kuptohet dhe asgjë nuk
do të arrihet me këtë. Me ketë vriten edhe ato
çaste të bukura në kujtesën e partnerit!
Kjo është dobësi që as vetes nuk do të mund t’ia fal njeriu.
• Fol edhe më tej me simpati për partnerin.
Nëse jo së paku fol natyrshëm për të me të tjerët.

Mos perhap gënjeshtra dhe shpifje. Edhe kjo
është marrëzi që nuk falet ngase sidoqoftë,
ish partneri ytë mbetet ende pjesë e jetës sate.
• Mos iu hedh në përqafim dikuj tjetër me
shpresë se do të zëvendësoj atë që të mungon.
Shpesh këto lidhje përfundojnë tmerrësisht keq.

Prit, vështro, buzëqeshu. Patjetër do të del dikush
që do ta kthejë buzëqeshjen.
• Dilni në shëti me shokë apo shoqe në shëti miqësore.
Mos i lodhni me problemin tuaj. Mos u arsyetonis e e
keni patur mirë së bashku por se dini se çka ka ndodhur.
Vetëm thuani dhe mendoni se kjo është gjëja më e mirë
momentalisht për ju. Kushedi pse është mirë.
• Qërasni çdo ditë veten me nga një çokoladë.
Mund ta ndërroni pak pamjen tuaj të flokëve,
veshjes po jo të ndërmerrni ndryshime drastike.
• Mundohuni që në zemrën tuaj të mbeteni miq
të vërtet me ish partnerin. Bisedoni vetëm me
miqtë më të ngushtë që vërtet ju kuptojnë.
• Nëse mundeni qani mirë kur të mbeteni vetëm.
Kjo vërtet ndihmonë. Pra mbani mend,
vetëm kur të mbeteni vetëm
.

jam dakort me te teraaaa

Faleminderit labe :slight_smile:

Ekzistojmë! Të ekzistosh domethënë ta ndjesh dhimbjen dhe gëzimin që vjen nga ekzistenca! Të gëzohesh domethënë ta tejkalosh gjendjen e dhimbjes. Po cila zemër njerëzore jeton pa e ndier kurrë dhimbjen që shkaktohet nga largësia e asaj që do? Cili shpirt jeton pa e ndier kurrë vetminë e jetës së kësobotshme? Cila zemër jeton e ndarjen s’e përjeton? Aty ku fillon largësia, aty fillon ndarja. Largësia në kuptimin fizik i ndanë veç trupat. Largësia në kuptimin tejfizik i ndanë shpirtrat. Largimi sjell ndarjen e ndarja dhimbjen…

Bised e nje vajze dhe nje djali pas ndarjes ( anglisht )

Girl:Your new Girl Friend is pretty.(Girl thinks in mind:is she really pretty then me?).
Boy: Ya she is (Boy think in mind: but your are still the most beautiful girl i know)
Girl: I heard that she is funny & amazing (Girl thinks in mind:all the stuff i wasn’t)
Boy: Sure she is (Boy think in mind:but she is nothing compared to you)
Girl: Well i hope you both last(Girl think in mind: we never did)
Boy: I hope we do too(Boy think in mind: What happen to me and you?)
Girl:well i gotta go(Girl thinks in mind: before i start to cry)
boy:ya me too(Boy thinks in mind: i hope you don’t cry)
Girl: bye(thinks in her mind: i still love u & miss u)
Boy:see you later (think in his mind: i will never stop loving you … never dear)!

Moral: Love is always beautiful when it is true

Sa gjat i bini ju

Nese vertet e do nje njeri ,dhe e di me siguri qe kjo ndjenj te pergjigjet me po te njejten forc…lufto per te…dashuria e vertet nuk vjen 2 her ne jete .Lufto perpara se te jet teper von…dicka qe ti e le…dikush tjeter e fiton…

Nese ti nuk e do , thuaja dhe largohu pergjithnje nga jeta e tij/saj.Mos ja rendo me shum vuajtjen.Mos ja shto me shum dhimbjen !! :frowning:

(y) (y)

:frowning: :frowning:

me pelqen shummmmmmeeeeeeeeeeee :slight_smile:

eh kjo mi prek ndjenjat :stuck_out_tongue: :confused: :confused: :frowning:

//youtu.be/s4rO928rXec

Ama gjera te mira i mesoke njerzeve ti :stuck_out_tongue:

nuk i meson ti si te bashkohen po i meson si te ndahen

pse prifteresh te dukem un ty , qe bashkoj njerez :ehi: …;p;p

Keshtu kisham degjuar :roll:

Po kur jan njerzit se nuk ja vlejn me mir te vi ndarja.

shum e bukur kjo!

Ehh ashtu eshte, kur dashuria eshte e ver8 edhe nese ndahen, ajo nuk ka mbaruar!!