Ne gene "reagimi" yne ndaj dietave

Ne gene gjendet sekreti nese shendoshemi apo dobesohemi lehtesisht. Nje grup kerkuesish spanjolle pasi studiuan 180 persona obeze e mbipeshe, arriten ne konkluzionin se kane zbuluar profilet gjenetike te predispozuara ndaj nje tendence te larte per te rifituar peshen pas perfundimit te dietave.
Kerkuesit e Departamentit te Shkencave te Ushqimit, Fiziologjise dhe Toksikologjise te Universitetit te Navarra-s vendosen qe 180 personave vullnetare per testin t’i keshillonin nje diete hipokalorike per tete jave, ndersa paraprakisht ishin kujdesur per ushqimin e tyre.

Pas perfundimit te javeve me ushqim shume te pasur kalorik, u pane personat te cilet kishin marre shume peshe, per shkak te geneve te cilet nuk arrijne te mbajne trupin ne forme menjehere pasi ndalet dieta ushqimore.

Nje predispozite gjenetike per shendoshjen sidomos per ata persona te cilet levizin pak dhe kane nje jete sedentare.

Kjo eshte nje periudhe e mire per te hequr ca kile, lum ai/ajo qe ja arrin!

ufff bre kto dieta ,