Nga jeta

Jetojme te gjithe ne nje realitet te pashprese
ku njeri lind e tjetri vdes
ku njeri qane e tjetri qesh
ku ndahesh me nene dhe me baba
ku njerin e ke mik e tjetrin armik
ku njeri te thote eja tjetri te thote ik
ku jeri te do tjetri ste do
ku njerizit te thone po deshe jeto
ku jeta dhe vdekja qendrojne prane
ku koken ta ngresh shume njerez nuk te lene
ku zhgenjehesh nga jeta
ku nuk e gjen dot kush eshte e verteta
prandaj onjeri merre jeten ashtu si te vije
dhe vetem keshtu do te jesh i lumtur ti

Ehhhhhhh jeta,cfare eshte jeta,asgje!..