Nje pyetje kisha mbi Energjine

Gjithe mon mendoj si mund te prodhojm energji pa kusumuar asnje gje…
kam nje sygjerim?
ne qofet se marim nje dinamo, edhe nje elektromotorre…
edhe i shikojm me vemendje cfar te perbashketa kan…

  1. dinamo do levizje qe te prodhoj energji ?

  2. elektrromotorri do energji qe te prodhoj levizje?

domedhen qe te dyja te perbashket kan levizjen, apo jo.

Por sikur keto te dyja ti vendosim te punojn bashke si mendoni amund te
prodhojm energj pa arzhim,???

por duhet qe ne te llogaritur mir te gjitha …

hej kjo eshte nje mendimi ime se une nuk mar vesh shum mos ma merni per ters
ose mos qeshni se mbase ja kam futur kot,

Kuptoj çfare do te thuash por nje gje e tille nuk eshte e mundur, per ligje te fizikes mbi punen nje burim energjie e do. Ki parasysh qe energjia trasformohet!
Nqs elektromotorrin do e vesh ne pune me dinamon, por dinamon vete me çfare do e vesh ne pune?!

Per kete arsye eshte duke u menduar dhe studiuar te prodhohet energji e paster!

por per ta ven ne pun si fillim me nje faktor te jashtem…
pastaj e lem te punoj me njeri tjetrin ,
keshtu mund te fitojem vetem nje ndricim ???

po te kisha nje dinamo edhe nje elektromotor kishe per ta provuar
vetem se doteme duhesh nje njeri qe di te bej llogari mir per ato qe kisha
per ti then une…

po, dhe nqs e marr une bllokun e te mbaj shenim, te bej forumulat per te dyja anet si per dinamon dhe elektromotorrin do te marr si rezultat 0 = 0, gjithmon nqs do funksiononte kjo teori; çfare prodhohej harxhohet, pra nje vrim ne uje :slight_smile:

Nqs do me shume informacion mbi keto dekuri hap nje liber Fizike ne kapitullin Energjia Mekanike.

por mer nje shenbull te thjesh ,
nje gjenerator ve ne pune nje mulli kafeje, ndricon edhe lokalin , edhe nje figorifer…
porsikur elektromotorin e mullirit te kafes tja vendosim gjeneratorit, cfar fitojm ???

sa per librin e fizikes e kam te qarte, por edhe ka disa gjera qe nuk dalin njelloj ne
llogaritje … si puna e asaj te televizorit … qe ne bas te llogaritje dilte ne
rregull por kur beje proven dilte nje 10 lek teper … mbase e edi kete problem .

Dime qe energjia nuk humbet, por shendrrohet. Ne rastin tone dinamoja nuk mund te te jap me shume sa merr, qe do te thote, nqs do rritesh xhirot e dinamos per me shume energji, dhe elektromotorri duhet te leviz me shpejt, qe do te thote do me shume energji na dinamo. Me pak fjale aq sa jep do marri!

kur te kem kohe do te shkruaj formulat perkatese!

[b]Pajtohem plotesisht me at qka tha Renix …

nuk kam qka te shtoi me shume… [/b]

Ne qoft se i vendosim njeres kaile me te madhe (aty ku vendoset rrypi) qfar do te ndodhe