Openwall Linux 3.0: S'ka SUID dhe ndalime nga kyçja

Versioni 3.0 i Openwall GNU/Linux (ose shkurt Owl) ka dalur, duke arritur kështu 10 vjetorin në këtë projekt. Owl është një lloj i vogël, me siguri të lartë për serverë dhe për aplikacione.

Dy veti interesante të Owl 3.0 janë: s’ka programe SUID në instalimin e zakonshëm (ende sistemi është i përdorshëm, duke përfshirë mundësinë për ndërrim të fjalëkalimit) dhe kyçjen e atyre që dërgojnë porosi në syslog (kështu, një përdorues nuk mund ta ketë shfaqjen e lajmërimit kur mbërrin porosia nga kerneli ose sshd).

Llojet e tjera nuk e kanë këtë. Karakterstika të tjera për Owl 3.0 janë: single live+instalimi+ burimi nga CD-ja, i686 ose x86_64, OpenVZ të integruar (nikoqir dhe/ose mysafir), “make iso” dhe “make vztemplate” në një rrethinë të përfshirë me ext4 të zakonshëm, xz në tar/rpm/less, çelësin “kundër-Debianit” në OpenSSH. Një instalim i plotë është nën 400 MB dhe mund të rindërtohet nga burimi. /pcworldalbanian