Pasaportat më të fuqishme në botë

Pasaportat britanike dhe amerikane janë më të fuqishme në botë, pasi me to mund të shkosh pa patur nevojë për vizë në 147 shtete.

Passport Index ka renditur në bazë të aksesit të pasaportës së një shteti, në sa vende mund të shkojë pa viza. Gjermania, Koreja e Veriut dhe Franca janë vendet e dyta më të fuqishme me aksesin në 145 vende.

Shqipëria renditet e 43-ta sipas Passport Index. Me pasaportën e vendit tonë mund të udhëtosh pa viza në 91 vende.

Në fund renditen pasaportat e Ishujve Solomon, Sudanit të Jugut me pasaportat e të cilave mund të shkosh pa viza në 28 vende.

/ Top Channel