Planeti i përbërë nga diamantët (VIDEO)

Ky është një zbulim për të cilin mund të thuhet se është i “çmuar”. Shkencëtarët në Universitetin e Mançesterit mendojnë se kanë zbuluar një yll (që dikur ishte masiv) në Rrugën e Qumështit që është transformuar në një planet të vogël i përbërë nga guri i çmuar.

Ekipi kërkimor ndërkombëtar në fillim e zbuloi si një yll të pazakontë, quajtur pulsar, dhe e vazhdoi studimin duke përdorur një teleskop me bazë në një observator në Cheshire.

“Pulsari” i quajtur PSR J1719-1438 është 4,000 vite dritë larg

//youtu.be/ylGwsIIyZf0

Mahnitese . …

Lum ata astronaut qe do zbresin ne kete planet! :eek:

mbase ka edhe per shqiptaret pak diamant aty