Pse eshte me mire te kesh iPhone iOS dhe pse me mire Android

A ju eshte bere edhe juve “bajat” smartphone i juaji qe keni ? Do kishit deshire te kalonit ne iPhone (nese jeni fan i Android) apo ne Android (nese jeni fan i iPhone) ? Jeni akoma ne dileme e siper ne blerjen apo kalimin tuaj ? Atehere ky artikull do te ju ndihmoje ne zgjedhjen tuaj! Me poshte do te prezantojme perparesite dhe mangesite e ketyre dy llojeve te smartphone!

iPhone OS - Pioneri i internetit mobil

Veçoritë e iOS

Përparësitë:

[ul]
[li]Oferta e stermadhe me aplikacione ne App Store[/li][li]Mund te mbahet shum lehte ne duar[/li][li]Perfekte per veçorite e multimedias (Muzik, Video ne HD dhe Internet)[/li][/ul]

Mangësitë

[ul]
[li]Lidhje obligative me iTunes (Apple)[/li][li]Nuk ka flash player, nuk ka SDcard (mikro-kartel per zgjerimin e hapesires per ruajtjen e te dhenave), funksione te kufizuara te Bluetooth[/li][li]Cenzurimi i Apple ne App Store[/li][li]Kushton shum shtrenjte[/li][li]Zgjedhja e modelit tek iPhone eshte e kufizuar (pasi eshte i disponueshem vetem ne dy ngjyra, bardh & zi)[/li][/ul]

Google Android OS - Fluturuesi i lartë

Veçoritë e Google Android OS

Përparësitë:

[ul]
[li]Sistem Operimi i perhapur me shume shpejtesi[/li][li]Oferte e stermadhe tek software-t shtese tek shume ofrues[/li][li]Shume pajisje te te gjitha klasave te çmimeve - prej “Telefon i thjeshte” deri tek “Mbreterit e Smartphone” me mbi 500 euro[/li][li]Lidhje e programeve te ndryshme (si per shembull nje adrese ne shfletues mund te bartet direkt tek naviguesi)[/li][li]Produktet e Google (Mail, Maps, Picasa, etj…) pershtaten perfekt[/li][/ul]

Mangësitë:

[ul]
[li]Azhornimet e Sistemit nuk jane per te gjithe celularet[/li][li]Rrezik nga software-t keqberes[/li][li]Perdorimi me gjith Sistemin e Operimit te njejte nuk eshte i njejti tek te gjitha pajisjet[/li][li]Per nje funksionim te rregullt dhe pa nderprerje kerkohet nje prozessor i shpejte.[/li][/ul]

Postim mjaft i qelluar :slight_smile: goxha mire!

Gjeja kryesore qe me pelqen tek telefonat me Android, eshte fakti se mund te vendosesh çfaredo lloj sistemi te pelqen, peshembull versione te modifikuara te Android dhe se fundi Ubuntu.

Ne iPhone smund te besh nje gje te tille, veçse disa iOS te modifikuara qe rrezikon privacy ti perdoresh.

S’kam patur Android ndo1her, por kjo gjeja qe nje azhornim sistemi nuk eshte per te gjitha pajisjet, nuk me pelqen! Pajisjet e Google me pelqejn shum si pajisje, por sistemi vet jo dhe aq… :confused: Se di, mbase jam mesuar me iOS, por me duket dhe me i leht! Ajo puna e ndryshimit te sistemit qenka mir tek android! Ehh, Apple eshte shtet ne vete :stuck_out_tongue: gjithcka e ka kontra me te tjeret, lol :smiley: