Pse ka dy lloje futbolli?

I nderuar lexues!

Në 1863 futbolli amerikan dhe futbolli evropian morën dy rrugë te ndryshme, pas themelimit të Shoqatës së Futbollit ne Angli (Britaninë e Madhe). Të dy llojet e futbollit filluan nga një rrënjë por u zhvilluan në dy degë te ndryshme.

Para kësaj, quhej fare e zakonshme të gjuaje topin me dorë dhe ky veprim nuk kërkonte dhunti. Më pas, futja e gjithë pjesëve te trupit me përjashtim të duarve, kërkoi veç të tjerash edhe përgatitje të veçante fizike dhe talent për shkak te vështirësive teknike te lojës.

Faleminderit e ke shpjeguar shum mir :stuck_out_tongue: