Samsung duhet t`i paguaje Apple 1 Miliard Dollare

Apple me ne fund e fitoi betejen kunder Samsung per patenta dhe keto te fundit duhet t`i paguajne Kompanise Amerikane 1,05 Miliard Dollare (rreth 840 Milion Euro) si demshperblim.

Samsung e ka kopjuar Apple ne shume pajisje sa i perket dizajnit thote gjykata e Californise sipas raportimeve te bera nga Mediat Amerikane nga salla e gjyqit te premten. Edhe simboli tipik i Homescreen (ekranit te pare) thuhet qe eshte kopjuar nga Apple. Pervec kesaj, Samsung e ka demtuar Apple edhe me kopjime te tjera te pajisjeve si: scrolling ne touchscreen, zmadhimin e imazhit permes kapjes me gishterinje ne ekran sidhe funksionon qe kur jeni ne nje aplikacion te caktuar, ktheheni perseri ne Homescreen (ekran te pare).