Shekulli s´na bashkoi

SHEKULLI S´NA BASHKOI

U shkri një shekull
në kalendar
Shqipëri nënë e vjetër
bijët të mbetën të ndarë

Shekulli vjetrohet
po njomet gjaku
Shqipëri Nënë e dashur
ofroj djemat pranë pragu

Të parët tanë
e bënë Shqipërinë
në mes hyri mortaja
na e ndau vëllazërinë

Prandaj thirri gjithë kah janë
mos të i merr i huaj nënë këmbë
Je më e bukura në gjithë dynjanë
Gjithë shqiptarët të kanë nënë.372ramiz-crnica-po-m-shqiprin.jpg

   • Updated - - -

KRENARI E KOMBIT

M-endjendritur
E-tje kishe për Liri

T-rim kundër armikut
U-rtësi për vegjëli

SH-qiptarisht i ngritur

K-ryengritëjen
R-astësisht nuk e nise
A-shtu e kërkonte koha
S-llavia tërbuar ishte
N-uk u trembe,nuk u kërruse kurrë
I-she i pa lëkundur
Q-elitë nuk të dobësuan
I-she dhe mbete burrë

D-ashuri kishe
A-tdheun
J-asht i the sllavisë
K-y dhe është shqiptarë
O-Flamurtarë
F-orcove rininë të ngjeshej

C-ili si ti?

   • Updated - - -

TË TËRBUARIT

I verbëroi magjia e zezë
Erdhën të verbër,kurrë nuk u ngopën
edhe na e bënin zap tokën
edhe na e kërkonin kokën!
Ata bijë kasapi
lakmia i kapi
të ushqeheshin me mish arbëri

Duro zemër
duro asht
të pacipët,e pa emër
i hypnin kalit mbrapsht
desh na kapërdiu
kjo bishë njeriu
se mendimi i tharbur
mëlqitë ua pat kalbur
u desh të durohen njëqindvjet
Deri sa i kalli etja e vet.

   • Updated - - -

NË KËTË BOTË

Kupë qielli
e rruzull toke
sa mirë i krijove
O,Madhështia jote

Të mbretëroi drejtësia
puna,lumturia,jeta
Asgjë nuk krijove
nga urrejtëja

Po,urryesit
erdhën vet
e bënë shekullin,tërmet
më në fund
e thyan qafën e vet.

   • Updated - - -

AMANET I VJETËR

Të vjetër e kemi një amanet
Dhe ky zë po thërret
Shqipëria njëqind vjet shtet
dëgjoni,or pushtet
Nëna kërkon,të bashkoi djemtë e vet
Bijët janë nda,janë shkëputur anash
Ne nuk po dëgjojmë klithma nënash
E kush ia mohon nënës fjalët
E zë mallkimi në kuvend me sllavët
Kush fjalët e nënës,i quan së koti
as nuk e don ligji,as nuk e don Zoti

Kush po kërkon kështu
të ndarë copë-copë
shqiptarët të i fus në Europë
Na hedhin pluhur syve,dritën na e bëjnë halë
Dojmë Europë të bashkuar
me shqiptarë të ndarë

Ndoshta Europa moderne
me kokën lart
Ka sikur më parë
shije të thartë
ende të bashkuar
nuk i don shqiptart

Nëna do sigurinë
Të bëjnë grusht
Rininë e Qeverinë
në Tiranë e Prishtinë
të bashkojnë shqiptarët
të e bëjnë Shqipërinë
Ashtu të bashkuar
do të jemi të fortë
Kështu do të na don
dhe zonja Europë.

   • Updated - - -

QËNDRESA
(BACË ADEM DEMAQIT)

Unë jam qëndresa
me vepër e emër
jam nisur të shënoj kthesa
Armiku është kalbur në zemër.

A-tdhe janë trojet dhe njerëzit e mijë
Deshëm dhe duam Liri
E morët me padrejtësi
Mundës do të jeni gjithnjë

Den baba den
E jona ishte kjo tokë
Më kot korbat i bjen
A tdheu është arma më e fortë
Qëndresen dot nuk na e merr
Ishe dhe mbetesh,kriminel…

ISHTE KY CIKLI ME I RI POETIK I SHABAN CAKOLLIT