Shimpanzete kembejne ushqimin me seks

Shkencetaret kane arritur ne perfundimin se shimpanzete bejne marreveshje per te kembyer ushqimin me seksin. Meshkujt qe e ndajne me femrat gjahun qe kane kapur ne ekspedita, ciftohen dy here me shume se pjesa tjeter e majmuneve egoiste.

Shkembimi behet ne menyre qe meshkujt te kene me shume mundesi ciftezimi me femrat, pavaresisht nga periudhat e pjellorise.
Studimet e shkencetareve te Institutit te Antropologjise Evolucionare ne Gjermani u publikuan ne revisten “PLOS One”. Mishi eshte shume i rendesishem per shimpanzete, pasi permban proteina dhe vecanerisht per femrat, qe zakonisht nuk gjuajne dhe e kane te veshtire te sigurojne vete ushqimin.

Studimi u krye ne Ivory Coast, ku kafshet u vezhguan teksa gjuanin dhe ciftoheshin. Por shimpanzete dine edhe te presin. Shperblimi qe meshkujt marrin per ushqimin vjen nje ose dy dite me pas.

Kot nuk thone qe vijme nga majmuni, zakonin se harrojme dhe ne e bejme nje gje te tille…ushqip, para, gjera te çmuara :smiley: haha