Shkaku i divorceve !

Psikologët pohojnë se 70 – 75 % e divorceve ndodhin për shkak të lidhjeve para martesore. Kjo, pasi një vajzë që dikur ka pasur lidhje me një djalë dhe tashmë është martuar, bën krahasime mes djalit që donte më parë dhe të shoqit.
Një krahasim i tillë është i pavend, pasi ajo krahason të shoqin që lodhet gjithë ditën në punë, vjen i raskapitur, ka angazhime të shumta…
Me një të ri i cili nuk kishte asnjë angazhim, gjithmonë e shihje të qeshur,
të hijshëm, të zbukuruar, flokët e lyer me xhel, etj…

Çdo konflikt dhe mosmarrëveshje me të shoqin, edhe pse ndoshta pa dashje,
ajo e krahason me çastet e bukura dhe të lumtura që kalonte me ish të dashurin e saj.Siç e thamë dhe më sipër, ky krahasim është i padrejtë, pasi krahasohet mes një personi që ka kushedi sa përgjegjësi, me një tjetër pa asnjë përgjegjësi.

Gjithsesi, lidhjet paramartesore ndikojnë negativisht dhe pas martese.
Kështu fillon të humbasë dhe dashuria mes këtij çifti të martuar.

Gjithashtu jane te shumta edhe rastet e divorceve
per shkak te shikimit te shumte te telenovelave.
Ne telenovela dhe romane eshte nje jete ndryshe larg realitetit.
Femra sheh serialin e saj te preferuar ne shtepi dhe sigurisht aty veren
se si burri e trajton gruan me dashuri dhe respekt.
Dhe ne ato caste vjen i shoqi ne shtepi i cili i flet duke e urdheruar.
Aty ajo ben krahasimin mes raporteve qe kane aktoret ne film, dhe jetes reale.
Kjo gje ndikon negativisht ne aspektin shpirteror te nje cifti, dhe behet shkak
per largimin e njeri-tjetrit, ku arrihet dhe deri ne divorc.

E njëjta gjë ndodh dhe me të riun që para martese ka njohur katër pesë vajza,
por tani është martuar me dikë tjetër.
Ai krahason mes gruas së tij e cila gjithë ditën i duhet të gatuajë,
pastrojë fëmijët dhe shtëpinë, dhe vajzës që njihte dikur, të bukur,
me flokë të krehur dhe të mbajtur mirë, e parfumosur, e qeshur…
Padyshim që ky krahasim është i padrejtë

E lexova me shum vemendje kte artikull…
dhe personalisht mendoj se nje divorc me kto motive do vinte vetem nga njerez te lekundshem , e adoleshent (ne mendime )
sepse te martohesh me nje njeri nuk esht hap aq i leht …do te thot qe te jesh me se e bindur per ate cka ndjen …dhe ca lidhjesh ke pas ne te kaluaren…i ke len aty !

Disa nga motivet qe mund te sjellin nje divorc ( sipas meje ) jan :
Monotonia
Tradhetia
Konflikte te vazhdueshme
Vese te ndryshme nga partneri (bixhoz , alkol etj )
Problemet ekonomike…!!