Shkaku i Windows 95, nuk do të ketë Windows 9!

Ajo qe ndodhi aq papritur sa qe askush nuk e kishte marre me mend, ishte lansimi i Windows 10, kur ne fakt ishte lajmeruar qe do te lansohet versioni 9!

Sipas disa thashethemeve nga zhvillues te Microsoft, ky shkak i “tejkalimit” te Windows 9 ka ndodhur per arsye te Windows 95! Çfare do te thote kjo me detajisht? Kjo jep te nenkuptohet se ne kodimin e Windows 9 kishte ngjajshmeri me ate te Windows 95 dhe 98 gje kjo qe do ta rrezikonte sigurine ne Windows 9!

Sipas ekipit te Microsoft zhvillueseve te Windows, menyra me e mire e kalimit te ketij problemi ishte te “tejkalohej” Windows 9 dhe te dalin direkt tek 10-a! Rreth ketij lajmi kane shkruajtur edhe zhvillues dhe programere te tjere neper rrjete te ndryshme socjale, shembull Jeff Atwood ish themelues i Stack Exchange ka shkruajtur nje tweet (cicerim) ne Twitter, ku ka thene se ky rast i kujton kohen kur edhe Intel kishte probleme te tilla me Windows 2000!

E cuditshme me duket,dhe prap se kuptoj mir earsyen e tejkalimit te nje numri nga 8 8.1 dhe 10 :frowning: