Shpejtoni instalimin e sistemit UbuntuËshtë një proces me dy hapa për të instaluar sistemin Ubuntu Linux në një sistem përgjatë instalimit të tanishëm, pastaj duke hyrë në desktop dhe duke pritur derisa të bëhet një ngarkim i përditësimeve për shkarkimin. Përdorni një imazh minimal dhe ju do ta instaloni atë drejtpërdrejt nga depot e përditësuara.

Për ta bërë këtë, ju duhet të jeni një lidhje interneti, sepse CD-ja minimale nuk ngarkon një pjesë të drajverëve Wi-Fi. Por, nëse ju mund të rezervoni kabllon, është një proces më i shpejt dhe me më pak klikime.

Pas kryerjes së procesit të instalimit, përdorni këta dy urdhëra:

sudo apt-get update

sudo apt-get install ubuntu-desktop

Pas kësaj, ju mbase keni nevojë që të rifilloni kompjuterin tuaj, ose të shkruani urdhërin gdm për të hyrë në desktopin tuaj. Por, tani ju keni fituar një sistem Ubuntu tërësisht funksional, me çdo gjë të përditësuar nga get-go.

[b]

Nga Fatos Morina per PCworld.al
[/b]

CD-ja Minimale (Ubuntu Documentation)

KU DUHET T’JA JAP KETO KOMANDA???
Dhe me kerkon passord per “vangeli” dhe s’mund te shkruaj asgje???:frowning: