Shtet, Qytet, Fshat, Kafsh, Emer Vajze, Emer Djali, (Loje)

[b]Shtet:
Qytet:
Fshat:
Kafsh:
Emer Vajze:
Emer Cuni:

Cili antar i ploteson cakton me cilen shkronje duhet te vazhdoje antarti me poshte :slight_smile:

Un si per fillim po caktoj shkronjen B [/b] :slight_smile:

Ca me kujtove ore Altin :stuck_out_tongue: Sa kohe kam pa e luajtur kete lojen :o :roll: Ne e benin ne fleta, njeri thoshte alfabetin kurse tjetri thoshte STOP, dhe me shkronjen ku do ndalonte gjenim keto dhe kush i plotesonte i pari thoshte stop, dhe pastaj numeronim piket ne baze te atyre qe kemi gjetur. Cdo emer kishte 10 pike, nese kishim te njejtin emer vinim 5 pike.
Ka pase shume gallate, vetem se kur gjenim emrat i shkruanim fshehur njeri-tjetrin qe te mos kopjonin :lol: :smiley:
Te shtojme dhe ndonje tjeter.

Shtet: Bullgaria
Qytet: Berati
Fshat: Buzmadh
Kafsh: Bualli
Emer Vajze: Bajame
Emer Cuni: Besmir
Send: Bastuni

Ai qe e ka radhen le te gjeje me shkronjen A

po e filloj une :smiley:

Shtet: Belgjike
Qytet: Berat
Fshat: Bilalas (durres)
Kafsh: Buall
Emer Vajze: Besmira
Emer Cuni: Beni

une po caktoj shkronjen K :slight_smile:

auuuu isha shume e ngadalte une … epo po ja le atij qe vjen me shkronjen qe do … :slight_smile:

Shtet: Kuba
Qytet: Kukes
Fshat: Kreshpan
Kafsh: Kau
Emer Vajze: Katerina
Emer Cuni: Kastriot
Send: Karrige

Ai me poshte te gjeje me L

Shtet_______Lituani
Qytet______Lezhe
Fshat______Lapardha
Kafshe______Luani
Emer vajze_____Lidia
Emer djali______Leo
Send______Laps

Uffffff mbarova.

Ky/kjo poshte tja nise me P!! :smiley:

Shtet: Poloni
Qytet: Patos
Fshat: Patok
Kafsh: Pata
Emer Vajze: Poni
Emer Cuni: Pandi
Send: Pambuk

perfitova dhe une meqe spaska njeri, shume teme interesante :=) urime

Shkronja ne vazhdim eshte: S

ps: fitova gje? :stuck_out_tongue:

[b] Shtet: Suedi
Qytet: Sarandë
Fshat: Sukth
Kafsh: Sorrë
Emer Vajze: Sonila
Emer Cuni: Sotiraq
Send: Stilolaps

Ai qe e ka radhen le te gjeje me shkronjen A [/b] :smiley:

Shtet: Arghentine
Qytet: Avignon
Fshat: Arras
Kafsh: Ari
Emer Vajze: Anila
Emer Cuni: Arber
Send: arka (kjo nuk ishte si fillim teme ) :smiley:

Tani gjini me shkronjen G

Shtet: Gana
Qytet: Gramsh
Fshat: Gostivar
Kafsh: Gamile
Emer Vajze: Georgia
Emer Cuni: Gani lol
Send: Gote

Kush e ka rradhen le ta provoje me zh :lol: :lol: :lol:

me zh nuk ka
me z po te duash
shtet -zambia
qytet zanzibar
fshat zemblak
kafsh zebrera
emer zamira
emer djali zambak
send zamke

[b]Kukulla ku e ke shkronjen per te vazhduar. :o

T [/b]

Kape Altin :smiley:

Shtet: Tunizi
Qytet: Tirane
Fshat: Trevllazer
Kafsh: Tigri
Emer Vajze: Tatjana
Emer Cuni: Toni
Send: Tavolina

E ka radhen shkronja D

[b]Shtet: Danimarke
Qytet: Durres
Fshat: Devoll
Kafsh: Demi
Emer Vajze: Denisa
Emer Cuni: Dori
Send: Derë

E ka radhen shkronja G [/b]

[quote=kuklla";p="19308]me zh nuk ka
me z po te duash
shtet -zambia
qytet zanzibar
fshat zemblak
kafsh zebrera
emer zamira
emer djali zambak
send zamke[/quote]

Po kjo eshte e bukura e lojes! :smiley: :smiley: :smiley:

Shtet: Gana
Qytet: Gramsh
Fshat: Gostivar
Kafsh: Gamile
Emer Vajze: Georgia
Emer Cuni: Gani lol
Send: [b] Gote

Q[/b]

[b] Shtet: Qipro
Qytet: Qerbela
Fshat: Qerret
Kafsh: Qeni
Emer Vajze: Qanie
Emer Cuni: Qani
Send: Qymyr

Shkronja te filloj me M [/b] :slight_smile:

shtet / MAQEDONI
QYTET / MONTPELLIER
FSHAT / MORAVE
KAFSHE / MAJMUN
EMER VAJZE / MAJLINDA
EMER DJALI / MAHMUT
SEND / MISTRI

SHKRONJA VIJUESE GJ

[b]Shtet ___Gjermani
Qytet___Gjakove
Fshat____Gjinar
Kafshe___Gjel :lol:
Emer vajze___Gjugjagje(sdi emer me gj)
Emer djali____Gjergji
Send____Gjilpere

Vazhdoni me K…[/b]

Shtet ___Kamboxhia
Qytet___Korce
Fshat____Kelcyre
Kafshe___Kafshe :lol:
Emer vajze___Karagjoze
Emer djali____Koli
Send____Kuti

C me bisht posht si cekici! :lol: :lol: :lol:

[b]Shtet Çeki
Qytet Çad
Fshat Çorovodë
Kafshe Çakalli
Emer vajze Çame
Emer djali Çerçiz
Send Çanta

Shkronja te filloj me F

[/b]