Si te fshehim Tekst mbrapa Imazheve - Stegonography

Kjo teknik eshte perdorur shpesh per te derguar te dhena “sekrete” midis dy komunikuseve qe mund te pergjoheshin.

Per te vepruar me kete proçedure, vendosni nje imazh ne direktorin C:

Me pas kopjoni tekstin qe doni te fusni brenda ne imazh: CTRL+C dhe mbajeni ne clipboard.

Hapi tjeter eshte te hapni Command Prompt ne Windos dhe te shkruani:cd\   /*kjo sherben per te shkuar tek root C:*/ jepi Enter

echo "kaloni tekstin ketu!" >> "imazhi.jpg"


Pasi te keni bere kete, hapni imazhin me Notepad, dhe do te shikoni se ne fund te faqes gjendet teksti qe ne vendosem.

MUA nuk më funksionon.

A i ndoqe mire hapat e shpjeguar siper?!?

Ndoshta kam gabuar.E bera me nje komand tjeter duke kriju nje batch file se në cmd as ajo nuk funksionoi.

o Reno beje me video plako se keshtu me te shkrujt shume e veshtire, dhe une e provova por nuk dha asnje rezultat ndoshta kam gabu ne cmd me kodin cd / echo “kaloni tekstin ketu!” >> “imazhi.jpg”

po tekstin ne cmd e shton me ane te ctrl+v? apo e shkruan? nese imazhi eshte format tjeter JPEG ka problem?

Ehe, po nuk ju punon sepse komanda cd \ sherben per te shkuar ne root, pra ne C:> ne kete rast.

pas cd\ jepni Enter dhe pas jepni komanden tjeter :wink:

EHEEEEEEE ky ishte gabimi.Nje sugjerim për ti pasur te sigurt tekstin enkryptojeni qe te duket si pjese e fotos.

me funksionoi edhe mu . po pse me del ky text i pa kuptueshem…???

:smiley: Ai teksti i pakuptushem, mund te themi se eshte imazhi! Apo informacionet e imazhit :slight_smile:

ahaa… thnx :smiley: e kjart :slight_smile: