Si te lidhim Televizorin me Internetin

Deri tani kemi pare Si te lidhim nje kompjuter me televizorin dheSi te Rregjistroni Emisione,Filma,Programe nga Televizori ne Kompjuter. por…

Por nese televizori juaj eshte i paisur me nje kart WiFi apo hyrje LAN (rrjeti)?

Çfare jane keto?
Keto jan disa paisje qe mundesojne lidhjen e Televizorit me Internetin pa qene nevoja e nje kompjuteri! Ju mund te shikoni video nga youtube, mund te flisni ne skype etj direkt nga televizori juaj, mund te perdorni Twitter, ah nese e perdorni, na ndiqni ne www.twitter.com/lirenti eshte fantastik, gjithashtu mund te perdorni dhe te famshin… facebook :P, nese tv-juaj ka nje program te till. Ne facebook nga gjeni tek : www.facebook.com/portalishqiptar

Bukur, por si ta kuptoj qe televizori im i ka keto paisje?
Per ti rene shkurt, mund te pyesni ketu ne forum, duke shkruajtur MARKEN DHE MODELIN e Televizorit tuaj, e theksoj, Marken dhe Modelin.
Marka mund te jete Samsung, Philips, Sharp, Sony etj dhe modelet Sony KDL-40CX520 TV LCD - Samsung UE40D7000 TV LED 3D 40 etj…
Kete gje mund ta shikoni mbrapa televizorit tuaj, nese nuk zoteronin manualin ose kutin.

Wow Facebook, Twitter, Youtube?, Po si ta lidh Televizorin me Internetin?
Nese hapat siper i keni te qarta, per te lidhur televizorin me Internetin jane keto tre mundesi:

Opsioni i Pare - Me ate te nje Kavo LAN (Local Area Network)

Zoteroni nje LAN, ose ndryshe kavo rrjeti te gjate mjaftueshem nga routeri/modemi deri tek kompjuteri! Konfigurimi eshte automatik.

Opsioni i Dyte - Me ane te nje Adaptori Wi-Fi

Nje adaptues, si ky ne figure, i ngjashem me nje memorie USB ben te mundur lidhjen pa fije te Internetit me Televizorin tuaj. Kjo mund te funksionoj nese routeri/modemi juaj eshte wi-fi kompatibel. Konfiguroni Fjalekaminin e Wi-Fi nese ka protokoll sigurie.

Opsioni i Trete- Me ane te Wi-Fi te Integruar.
Disa televizor, kan nje kart Wi-Fi te integruar dhe nuk eshte nevoja e paisjeve shtes. Nese routeri/modemi juaj eshte gjithashtu Wi-Fi, mjafton te shkoni tek konfigurazioni dhe te vendosni fjalekalimin per WiFi (nese ka)

Hapi i Fundit - Finalja
Nese ju pelqeu kjo teme, rekomandoja miqeve tuaj duke klikuar LIKE, Share ose Tweet, dhe per çdo paqartesi, ju mirepresim!

Per Lirenti.com Janar 2012 ReniX

Mund te Interesojn dhe temat:Si te lidhim nje kompjuter PC me televizorin TVSi te Rregjistroni Emisione-Filma-Programe nga Televizori TV ne Kompjuter PC

Faleminderit shum Reni per shpjegimin e detajuar !

Une e provova ta lidh me LAN TV-n me Router, por me duhej qe ta levizja TV-n per ta ofruar afer Routerit :frowning: dhe kjo pak e mundimshme … por metoda e 2-t (pra me Wi-Fi Adapter) do te funksionoje :slight_smile: Mbetet vetem per te blere Wi-Fi adapter.

si mind te lidh telefonin android me televizorin?

nuk mund ta lidhesh ashtu si po mendon ti! Youtube ne telefon e ofron kete mundesi, nese edhe TV eshte model i ri (Smart) dhe chrome cast te ofron disa mundesi me shume.