Si të ndërrojmë gjuhën në Windows 7 Basic, Home Premium apo Professional

Pershendetje! Ne kete artikull do te mesojme se si ta nderrojme gjuhen e Sistemit ne Windows 7 Basic, Home Premium apo Professional! Siç e dime, keto tre versione te Windows 7 nuk e kane te mundshme nderrimin e gjuhes nepermjet Windows Update, te pakten jo ne menyren e thjesht sikur se Windows 7 Ultimate apo Enterprise! Por, me ane te nje programi te vogel (1mb) ju mund ta arrini kete.

[ul]
[li]Se pari duhet te shkarkojme programin [b]Vistalizator ketu[/b][/li][li]Pastaj hapim [b]kete link[/b] per te zgjedhur gjuhen qe duam te instalojme. Ju lutem te keni kujdes ne zgjedhje: Perkatesisht ne varesi te Sistemit 32 apo 64bit! Nese nuk e dini se cilen platforme te Windows keni te instaluar ne PC, atehere klikoni me tastin e djathte te miut mbi “My Computer” (ne desktop apo Start) dhe tek “Properties” me pas do te hapet nje dritare si kjo:- dhe aty do te shihni nese Sistemi juaj eshte 32 apo 64bit.[/li][/ul]

Pasi te kemi shkarkuar programin dhe gjuhen, e hapim ate dhe veprojme si me posht:

Klikojme mbi “Add Language” dhe zgjedhim gjuhen qe kemi shkarkuar

Presim derisa gjuha te ngarkohet ne program…

Pastaj klikojme mbi “Install language” dhe presim derisa procesi te perfundoje. Ky proces mund te zgjase deri ne 20 minuta, ne varesi te PC-se tuaj.

Pasi te kete perfunduar procesi, beni restart kompjuterit, pastaj ne Control Panel mund te nderroni tastieren dhe menyren e shkrimit ne kompjuter.

vaaldr1n per Lirenti.com, Nentor 2014.

Ke bërë një punë të mirë.Të falenderoj.