Studentet Shqiptar ne France

Pershendetje!:smiley:
Ka ndonje student ketu qe vazhdon masterin ne France, me menyre qe te me tregoje dicka ne lidhje me procedurat e duhura per aplikimin per te vazhduar shkollen andej, si dhe per jetesen ne France? :mendoj: :???:(n)(y)

Miredita,
Nuk jame studente por kame vite qe jetoj ne France. Ju duhet qe te aplikoni ne ambassaden Franceze e cila ndodhet ne Tirane dhe ata ju shpjegojne cdo gje lidhur me studimet. Ju duhet te kini nivelin B2 te gjuhes Franceze, mendoj se duhet ta dish kete. Pastaj varet se ne cilin qytet deshiron ti te vazhdosh masterin. Gjeja me e mire eshte te dikesh dike qe jeton tashme ne France sepse eshte e veshtire per dike qe eshte i sapo ardhur ne vend te huaj. Nuk eshte e lehte per te gjetur apartament, duhet te kesh te ardhura te mjaftueshme sepse jo te gjithe qe vijne nga jashte shteti marrin burse. Nje mikja ime qe eshte studente ketu ne France nuk ka marre asnjehere burse dhe zhpenzimet i ka perballuar vete.
Mendoj se ju pergjigja sado pak pyetjes suaj, megjithese mund te me pyesesh edhe me shume nese ke pyetje te tjera.
Mire u lexofshim.