Studimi: I ndershem lind, nuk behesh

[b]

I ndershem lind, nuk behesh. Kete e konfirmon nje studim i bere nga profesoret e Harvardit, Joshua Greene dhe Joseph Paxton, sipas te cileve nuk ka asnje terapi qe mund te na beje te ndershem. [/b]

Ky studim eshte publikuar i plote ne revisten shkencore “National Academy of Sciences” ku theksohet procesi ne fjale eshte i lidhur me trurin. Dy studiuesit kryen teste tek disa njerez te ndershem dhe tek disa te tjere te cilet perfitonin ne cdo moment per te mashtruar. Testi bazohet ne nje eksperiment shume te thjeshte me nje monedhe dhe me lojen “koke apo pil”.
Ne pjesen e pare te lojes, vullnetaret shkruajne ne nje leter parashikimin e tyre, ndersa ne te dyten duhet te thone gjate hedhjes se monedhes nese parashikimi i tyre doli i sakte. Ne kete menyre ata tregojne qarte nese jane te ndershem ose jo.
Ne kete pike hyjne ne loje neurologet te cilet monitorojne disa zona te trurit si psh korja ballore e lidhur me vendimet dhe kontrollin e sjelljeve duke perdorur rezonancen manjetike. Ne trurin e njerezve te ndershem keto zona nuk aktivizohen, ndersa e kunderta ndodh tek ata qe mashtrojne. Sipas neurologeve, kjo eshte nje sjellje qe nuk kerkon autokontroll nga ana e trurit.

edhe un kshu mendoj, qe cdo vler pozitive e njerezve esht e lindur jo e fituar ,mjedisi mund te luaj rol te vogel duke i modifikuar kto vlera por jo hequr ose vendosur.

Vertet i ndershem lind, por cdo njeri ka nje ane pozitive dhe nje negative.

un jam mete njetin mendim me ju larte keni te drejte