Superliga, 2 milione euro ne 4 vjet

Me iniciative te Federates Shqiptare te Futbollit, kompania UFA, pjese e “RTL Grup” ka propozuar nje projekt per te marre nen menaxhim te drejten televizive dhe reklamat te Superliges dhe kategorise se pare.

Te pranishem ne kete mbledhje te pare te perfaqesuesve te kesaj kompanie, kane qene drejtuesit me te larte te Federates Shqiptare te Futbollit dhe perfaqesuesit e klubeve te interesuara per kete projekt.

Per here te pare klubeve te kampionatit shqiptar iu ofrohet nje kontrate e tille per te drejtat televizive.

Sipas specialisteve te firmes UFA, qe ne vitin e pare te kesaj marreveshjeje, nese do te arrihet, ata do te japin rreth 300 mije euro, shume e cila do te ndahet ne baze te nje koeficienti qe do te kete secila skuader e Superliges dhe kategorise se pare.

Behet fjale per nje kontrate 4-vjecare qe do te sjelle perfitime si rralle ndonjehere per klubet shqiptare, pasi perfaqesuesit e kesaj kompanie shpresojne te arrijne shifren e 2 milione eurove deri ne vitin e fundit te marreveshjes.

Menjehere pas paraqitjes se projektit eshte krijuar nje komision prej 6 anetaresh perfaqesues te klubeve, te cilet bashke me specialistet e FSHF-se do te diskutojne per kontraten.

Deri ne fundin e muajit korrik kompania UFA pret nje vendim nga komisioni i ngritur, nese do ta shesin ne grup te drejten televizive, apo do te vazhdojne ta mbajne individuale.

Lek i madhe xhirohet!