Te rejat e Ubuntu 11.04 "Natty Narwhal"

Eshte duke u afruar dita per leshimin e versionit te ri te Ubuntu 11.04 “Natty Narwhal”. Do te jete nje version me ndryshime te medha. Versini alpha i 11.04 do te behet publike nga mezi i shkurtit dhe si gjithmon versioni final do te jete gati ne fund te prillit.

Compiz, do te vazhdoje te menaxhoj Window Manager si default, pasi flitej dhe per Mutter. Do te jete i azhornueshem dhe me funksionin 3D.

Ky version i Ubuntu do te kete dhe suportin per Cloud ne plataformat e cloud computing OpenStack dhe Eucalyptus.

Nje menaxhues i ri per fotografite dhe nje ndryshim i lexuesit te muzikes Banshee, i cili do te jete si default. (fjala default; i parapercaktuar)
Banshee, do te suportoj iPod, Android, Creative ZEN dhe shume lexues te tjere multimedial.

Per produktet e zyres, OpenOffice do te zevendesohet me LibreOffice.

Keto jane emrat e publikuar ne rrjet, per me shume nga ngelet te presim versionin e testimit dhe ate final.

Janar 2011-ReniX per Lirenti.com

Renix me duhet ta mar perseri Ubuntun :slight_smile:

Ja dhe menaxhimi i dritareve WINDOW Unity 2D, por nuk eshte gati per versionin siper!

//youtu.be/JAVN9isBBok

Avash avash Ubuntu po behet shume popullor,dhe eshte duke u perdoru shume.

Po eshte duke u perdor shume pasi sulmet mbi Windows jane pa mbarim. Shume institucione shteterore preferojne Ubuntu, sesa Windows. PLUS me Ubuntu mund te kursejne mbi licensen.