Te rejat mbi versionet e Ubuntu - Linux

Emri ne kode eshte Karmic Koala dhe versioni kalon ne Ubuntu 9.10, shperndarja e linux ne horizont nga Kanonical.

Frymezuar nga kjo kafshe australiane (Karmic Koala ) ky version do te jete i afte te pushoje duke kursyer energji.

Pra kursimi energjise eshte nder qellimet kryesore te kesaj shperndarje por jo vetem duke permbenduar dhe suportin e plote per cloud computing, nepermjet perdorimit te API Elastic Compute Cloud (EC2) dhe implementimit te Eucalyptus, nje projekt i zhvilluar nga universiteti i Santa Barbara (UCSB) qe lejon te perdoresh cloud ne ambjentin data server.

Ne ambjentin desktop, eshte kushtuar vemendje shpejtesise dhe ndezjes se sistemit rreth 25 sekonda, sigurisht dhe interfacia eshte permiresuar dhe ne pikepamjen e perdorimit.

ReniX per Lirenti.com