Themeluesi i Apple Wozniak: Cloud Computing "i tmerrshem"

Zhvilluesi ka frike nga humbja e kontrollit te te dhenave personale qe jane te ruajtura ne Cloud (re) dhe paralajmeron qe mos te ruani cdo gje online.

Bashkethemeluesi i Kompanise Amerikane Elektronike Apple, Steve Wozniak, e sheh Trendin e ashtuquajtur “Cloud Computing” shume kritik. Ai sheh “probleme shqetesues” ne ngarkimin e te dhenave ne internet, tha Wozniak ne fundjave ne Washington. 61 vjecari i cili e kishte themeluar Apple bashke me te ndjerin Steve Jobs, mori pjese ne performancen e parafundit “Agonia dhe ekstazi i Steve Jobs”, nje monolog dy oresh rreth kushteve te punes ne fabrikat kineze ne te cilat prodhohen produktet e Apple.

Ne Cloud Computing, pra menaxhimi i te dhenave ne re, te dhenat dhe programet nuk jane me te instaluara vetem ne nje kompjuter lokal. Ne vend te kesaj ato do te vendosen ne internet dhe ecin neper servere te medhenj. “Kam me te vertete dyshime se gjithcka do te zhvendoset ne re” tha Wozniak. “Mendoj qe kjo do te jete e tmerrshme. Mendoj qe ne pese vitet e ardhmshme do te kemi probleme vertete shqetesuese”.