TV 3D pa syze, me i miri ne bote (VIDEO)

Nuk eshte televizori i pare 3D pa syze, por eshte me i miri i realizuar deri tani. Paneli prej 55 polesh i prodhuar nga kompania AUO ka marre ne fakt nje njohje te rendesishme te leshuar nga Society for Information Display (SID), ne eventin e mbledhjes se pervitshme qe u mbajt ne Boston dhe qe i dha ketij ekrani televiziv te brezit te fundit cmimin e Gold Award.

Ne thelb u njoh si televizori me i mire aktual ne dispozicion fale perdorimit dhe permbajtjes tredimensionale pa qene nevoja te perdoren syze dhe fale percaktimit te larte te permbajtjes qe shfaqet ne ekran. Por si funksionon sistemi 3D pa syze?

Keshtu fiton medaljen e arit te SID televizori i ri 3D i prodhuar nga kompania AUO, qe ne vitet e kaluara ishte njohur per nje model 3D ne formatin ultra-panoramik 21:9 ne konkurrence direkte me Philips.

Titulli per televizorin me te mire te si display per vitin 2012 shkoi pra per panelin me diagonale bujare prej 55" dhe rezolucion 4K x 2K 2D/3D qe mund t’ia dale dhe pa syze fale nje sistemi te zgjuar qe ndjek pozicionin e syve te publikut dhe percakton orientimin e imazheve te dyfishte ne menyre inteligjente, natyrisht, persosmerisht funksionale.

Por si mund te tregoje 3D pa syze per nente njerez njekohesisht? Shfrytezon nje videokamere te pozicionuar ne kornizen e ekranit. Ky ‘sy’ shikon spektatoret dhe arrin te kuptoje drejtimin dhe distancen e tyre nga ekrani.

Me pas rregullon automatikisht orientimin e dy imazheve 3D keshtu per t’i garantuar te nente spektatoreve nje efekt optimal 3D. Keshtu evolucioni i 3D qe kaloi nga syzet aktive (te parehatshme dhe te renda), me efektin e valeve elektromagnetike - ne syzet pasive - filtra te thjeshte te polarizuar si ne kinema per nje shikim me komod dhe te pershtatshem - deri ne eleminimin fare te pajisjeve shtese ndihmuese. Toshiba ishte nga kompanite e para qe u angazhua ne kete fushe.

Me konkretisht, televizori 3D i AUO mund te arrije nje rezolucion maksimal 4K HD, apo 3840 x 2160 pixel, ne menyren klasike 2D deri ne 3D Full HD. Nje teknologji jo vetem komode, por ju mund te percaktoni nevojen per boom-in perfundimtar 3D, qe nuk mbeshtetet me nga pajisje te tjera, por nga ekrani vete. Do te jete nje revolucion qe do te perfshije te gjitha markat e sektorit.

//youtu.be/KlHnN5boHFA

3D pa syze me duket se nuk ka aq shume efekt! E kam provuar ne disa showroom por nuk eshte e njejta feeling! Ngjan sikur vetem ka me shume kontrast!

3d me syze ta fikson keq, te duket vetja sikur je ne film

Ama se besoj se ka kapacitet sikur 3d me syze se shikohet live orgjinal

gjithmone reklama eshte ajo qe na genjen ne cdo gje!

Ne ate videon duket ashtu, por po ta shikosh ver8 nuk eshte njesoj si ne video 100%!