Twitter më i shpejtë se CNNËshtë ora gjashtë e gjysmë në një mëngjes të ftohtë në Birmingem të Britanisë së Madhe. Profesor SCott Lucas nga Departamenti i Studimeve Amerikane në Universitetin e Birmingemit është tashmë duke dëgjuar fishkëllimat e softuerit Tweetdeck.

Lucas është autor i një numri të librave dhe artikujve rreth politikës së jashtme të Shteteve të Bashkuara. Ai është gjithashtu redaktor në Chief of ‘EA Worldview’, një blog që është vlerësuar aq serioz sa ndonjë gazetë politike.

Ai thotë që softueri Tweetdeck vepron gjatë ditës, aq shumë kështu që gruaja e tij nganjëherë ndjehet si e mbingarkuar nga llaptopi i tij. Ai thotë që çkyçet nga Twitter rreth orës 10 pas dite, por burimet e afërta me të thonë që kjo mund të bëhet pas mesnate.

Twitter, thotë ai, “është i paçmuar për grumbullim të informacionit nga burime të llojllojshme.” Këto burime paraqesin grumbullime nga ushqyesi standard me lajme në Twitter që paraqesin një ngjajshmëri me marrje të porosive të drejtpërdrejta nga autorët e lajmeve.

Media për lajme, aktivistët, reporterët, prizmat e jashtëm, të gjithë ofrojnë informacion që Lucas shpejt e analizon për të marrë fotografi më të mëdha nga rrjeti i tij i burimeve. Rezultati tregon që Enduring America është një burim i madh i lajmeve si CNN, The New York Times, BBC etj.

Tregimet postohen pastaj në blogjet e drejtpërdrejta të Enduring America, në karakteristikat që ofrojnë analiza për lexuesit. Këto postime janë të lidhura me Twitter ku lidhjet e tyre mund të merren nga të tjerët.

Enduring America ishte mbuluar me lajme rreth luftës në Gaza, gjatë periudhës 2008/2009. Vetëm Al Jazeera mund të bënte reportazhe më të shpejta.

Enduring America ishte gjithashtu top faqja ndërmkombëtare për ofrim të gjërave që kishin të bënin me krizat e zgjedhjeve në Iran.

Twitter gjithashtu mundësoi që Enduring America të bëhet i pari ofrues i tregimet për zgjedhjet në Bjellorusi dhe protestat.

Gjersa Twitter ka kritikuesit e vet dhe shumë njerëz tani janë duke përdorur rrjetin Facebook për të udhëhequr lajmet e tyre, Twitter ofron anonimitet thelbësor për grumbullim dhe shpërndarje të lajmeve.

Profesor Luca mund të jetë duke fjetur, softueri Tweetdeck i tij është në pritje të informacionit.

Uebfaqja e Enduring America është https://www.enduringamerica.com/. Llogaritë në Twitter janë https://twitter.com/enduringamerica dhe kjo https://twitter.com/eanewsfeed./pcworldalbanian