Udhetim me shpejt se drita?A keni menduar ndonjehere te udhetoni ne bordin e “Enterprise” me shpejtesine e drites ose ta kaloni ate?

Endrra juaj mund te behet realitet. Dy shkencetare amerikane po studiojne mundesine per te arritur nje udhetim qe ta kaloje shpejtesine marramendese, te provuar deri me sot ne sagen e “Star Trek”.

Studimi deri tani duket optimist, pasi nuk bie ne kundershtim me asnje ligj te fizikes.

Sipas “Science Daily” dy fizikantet amerikane po punojne te bere realitet ate enderr fanta-shkencore. Gerald Cleaver dhe Richard Obousy, jane te bindur se duke manipuluar nje porcion hapesire permes nje perqendrimi shume te madh energjie mund te arrihet ne krijimin e nje “flluske” ne gjendje qe te shtyje anijen kozmike me nje shpejtesi me te madhe krahasuar me ate te drites.

Nuk eshte per tu çuditur, çfare ka ndodhur ne telefilmin Star Trek eshte bere realitet!

Dicka interesante per t’u pare…