Ultrabook-et e se ardhmes nga Intel

Intel do te nxjerr ne treg Ultrabook te ri, me performance te mire, me peshe me te lehte dhe ne krahasim me te tjeret, keto do te jene me te lire ne cmim. Keshtu do te shpetohet tregu i Notebook-eve. Tani Intel ne Pekin ka treguar disa Prototipe te ketyre Ultrabook-eve

I prezantuar ne Kine me emrin “Cover Point” (qe mund ta shihni edhe ne youtube nga minuta 1:09) eshte Prototipi i pare i Serise. Pajisja na kujton Asus Transformer Prime i cili mund te perdoret si notebook dhe tablet, por Intel ka shkuar edhe nje hap me para nga kjo. Te ardhmen e Ultrabook-eve Kompanija e sheh si nje perzierje nga Tablet dhe PC. Ne nje ane ai mund te perdoret sikur laptop, por kush deshiron mund ta mbyll kapaun, dhe ekrani prej 12,5 zoll me ndikim ne prekje do te jete i gatshem per perdorim, dhe pajisja kthehet ne nje Tablet (foto me poshte):

Prototipi do te kete nje Prozessor Ivy-Bridge, dy Porta USB 3.0,- sidhe nje dalje HDMI. Si Sistem Operativ do te jete Windows 8 Consumer Preview. Nese nje pajisje e tille sikur ne fotot me lart, do te vije ne treg dhe ne cilen date, kjo nuk eshte akoma e ditur. Sikunder Gary Richman i Intel tha ne faqen Wired, se kto Ultrabook do te kushtojne rreth 1000 $ (Dollar) (rreth 760 Euro).

Wow sa fantastik …