Viti i parë i martesës është më i palumturi

Hulumtimi më i ri i Qendrës për Cilësinë e Jetës në Australi tregon se çiftet në vitin e parë të martesës janë më të palumtur.


Çiftet në vitin e parë të tyre të martesës janë më të palumtura se sa pas shumë viteve. Në këtë hulumtim kishin marrë pjesë rreth 2.000 australianë, derisa lumturia e tyre ishte matur në shtatë fusha, si shëndeti, të arriturat dhe lidhjet në dashuri.

Prej të anketuarve ishte kërkuar që këto segmente të jetës së tyre t’i vlerësojnë nga shkalla 0 deri 100, e rezultati mesatar ishte rreth 75 pikë. Personat që porsa ishin martuar mesatarisht kishin 73,9 pikë, deri në vitin e dytë të martesës pikët ishin shtuar në 78,4 pikë, derisa tek ata që për 40 vjet rresht ishin në martesë, rezultati ishte 79,8 pikë.

Udhëheqësja e studimit Melissa Weinberg konsideron se te çiftet e porsa martuara lumturia zvogëlohet sepse pas haresë dhe festimit vjen ballafaqimi me realitetin dhe fillon martesa

nuk e di cfare thone keta studime per vitin e 40-te te marteses …??

le ti anketojn shqiptaret me mir ,se veretet ata te europes kurr nuk ndihen mir perfundimisht ,jan mesu ti ndrrojn partneret dhe muajn e mjaliti e bejn muajn me te pa lumtur.

mund te jet edhe e vertet. te dy partneret jan mesuar te ken me teper liri…dhe ne martes gjerat ndryshojn paksaa…
pastaj eshte ajo faza e pershtatjes…qe mund te jet dhe e veshtir per disa…