Windows 7: Ja si ndryshohet butoni i fikjes

Nëse nuk e dini akoma por butoni i fikjes në Windows 7, mund te marri funksione të ndryshme. Kjo do të thotë që nqs nuk ju pëlqen të këtë funksionin për të fikur kompjuterin mund ta bëni atë te funksionoj si butoni sleep, hibernate apo tjetër. Për të ndryshuar këtë funksion veproni si më poshtë:

  1. Kliko me të djathte mbi Taskbar (shiriti i ri në Windwos 7).

  2. Zgjidhni Properties.

  3. Klikoni mbi tab Start Menu.

  4. Tek zgjedhja e Power button na hap një liste ku kemi këto mundësi (Switch User, Log off, Lock, Restart, Sleep, Hibernate, ose Shut Down). Zgjedhim opsionin qe deshirojme:

win7_power_button1.jpg

Klikojme OK dhe gjithçka është kryer.

Lexoni dhe guiden si të vendosni Koshin (recycle bin) në Taksbar