Zbuloni sa vite do të jetoni

Shkencëtarët kanë krijuar një test gjenetik që zbulon nëse do të mund të feston 100 vjetorin e lindjes. Pyetjet rreth dietës, ushtrimeve, familjes dhe stilit të jetës japin një përgjigje për këtë pyetje. Kërkuesit amerikanë nga Bostoni kanë hartuar pyetësorit dhe që çdo kush mund ti përgjigjet vetë dhe në fund të përllogarisë se sa vite do të jetojë.

Nëse je mashkull nise testin me 86 vite jetë nëse femër nise me 89.

Pyetja 1 – A i bën ballë lehtë stresit? Shto 5 vite nëse po. Nëse stresi të mposht hiq 5 vite.

Pyetja 2 – A ka anëtar në familjen tënde që kanë jetuar të 90-at apo më shumë? Shto 10 nëse po.

Pyetja 3 – A bën të paktën 30 minuta ushtrime në ditë, në pesë ditë të javës? Nëse po, shton 5 vite. Në të kundërtën hiq 5.

Pyetja 4 – Bëni rregullisht lojëra, sfida për trurin si fjalëkryq, puzzle? Nëse po shton 5 vite.

Pyetja 5 – Bën dieta juaj që të keni trupin normal? Nëse jo, hiq 5. Nëse po mos shto.

Pyetja 6 – Nëse pi duhan hiq 15. Nëse jo mos shto.

Tani besoj se keni një përgjigje nëse do mund të jeton më shumë se 100 vite apo më pak.

Vertet argetuese

une e nisa me 89 dhe me aq e mbylla…

Une vajta 116 o bo bo kush jeton kaq shume.