Zgjuarsia e delfinëve!!!!

Delfinet me te vertete kane tru te zhvilluar. Ekzistojne shume tregime, antike dhe moderne, per delfinet qe kane shpetuar detaret nga mbytja ne uje. Qe nga filmi “Flipper”, te gjithe e kemi kuptuar sa te zgjuar jane ne pervetsimin e numrave te ndyshem. Sidoqofte e verteta eshte se delfinet nuk jane me te zgjuar se minjte, te cilet poashtu mund te mesohen te bejne numra. Tregimet mbi delfinet qe shpetojne njerez jane te verteta, por ata jane te prirur te shpetojne cdo gje qe edhe perfersisht e madhe sa vet ata. Nganjehere ata i vrasin peshkaqenet dhe pastaj menjhere provojne qe t’i shpetojne perseri ata…